همه چیز در مورد استاندارد های دستکش ضد اسید:

استاندارد های دستکش ضد اسید، برای اطمینان از مقاومت آن‌ها در برابر مواد شیمیاییی خورنده و به ویژه اسیدها معرفی شده‌اند. با کمک این استانداردها می‌توان به راحتی یک دستکش مقاوم و کاربردی را برای کار در محیط‌های صنعتی و آزمایشگاهی و… انتخاب نمود.

اگر با مواد شیمیایی مانند اسیدها کار می‌کنید که می‌توانند باعث بروز صدمات پوستی شوند، باید از دستکش‌های محافظی استفاده کنید که در برابر نفوذ و تخریب این مواد مقاومت کنند. اما چگونه می‌توان فهمید که کدام دستکش برای کاربرد خاص شما مناسب است؟ در این مقاله، استاندارد هایی را بررسی خواهیم کرد که می‌توانند به شما در انتخاب دستکش ضد مواد کمک کند.

ابتدا باید با دستکش‌های ضد مواد اسیدی بیشتر آشنا شویم!

دستکش‌های ضد مواد اسیدی و شیمیایی، دستکش‌هایی هستند که برای محافظت از دستان شما در برابر تماس با اسیدها و سایر مواد شیمیایی خورنده طراحی شده‌اند. این دستکش‌ها از جنس پلاستیک، پی وی سی و یا سایر مواد مصنوعی و طبیعی دیگر تولید می‌شوند که می‌توانند مانعی در برابر اثرات مضر اسیدها و بسیاری از مواد شیمیایی خورنده ایجاد کنند. دستکش‌های ضد مواد اسیدی به عنوان دستکش‌های مقاوم در برابر مواد شیمیایی یا دستکش‌های محافظ مواد شیمیایی نیز شناخته می‌شوند.

حالا چرا ما به دستکش ضد مواد اسیدی نیاز دارید؟

اسیدها موادی هستند که دارای pH کمتر از 7 هستند و می‌توانند با فلزات، ترکیبات آلی و بافت‌های زنده واکنش دهند. برخی از نمونه‌های رایج اسیدها عبارتند از: اسید کلریدریک، اسید سولفوریک، اسید نیتریک و اسید استیک و…. قرارگیری در معرض اسیدها می‌تواند باعث آسیب‌های شدید پوستی مانند سوختگی، تاول، زخم و بافت مردگی و یا نکروز شود.

در برخی موارد، اسیدها می‌توانند از طریق پوست نیز نفوذ کنند و بر اندام‌های داخلی و جریان خون نیز تاثیر بگذارند. بنابراین، پوشیدن دستکش‌های ضد مواد اسیدی هنگام کار با اسیدها یا کار در محیط هایی که مواد شیمیایی مانند اسید وجود دارد، بسیار ضروری است.

یک دستکش ضد اسید استاندارد، باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

هنگام تولید یک دستکش ضد مواد، استفاده از موادی که در برابر اسیدها و سایر مواد شیمیایی خورنده مقاومت نشان داده‌اند، در اولویت قرار دارد. این امر مستلزم اطمینان از این است که دستکش از مواد درجه یکی تولید شده‌است که قادر به مقاومت در برابر قرارگیری طولانی مدت در برابر انواع مختلف مواد شیمیایی هستند.

رعایت استانداردهای در هنگام تولید دستکش‌های ضد مواد شیمیایی و به ویژه اسیدی، از افت بسیاری از خواص‌های حفاظتی اصلی آن‌ها نیز جلوگیری می‌کند. طبیعتاً برای یک دستکش ایمنی، حیاتی است که یکپارچگی خود را حتی در مواجهه با شرایط چالش برانگیز حفظ کند و برای کسانی که در محیط‌های خطرناک به آن تکیه می‌کنند، محافظت مطمئن و تزلزل ناپذیری را ارائه دهد.

دستکش ضد اسید تحت نظر چه استاندارد هایی تولید می‌شود؟

وقتی صحبت از تولید دستکش‌های ضد مواد می‌شود، تولیدکنندگان موظف‌اند که استاندارد های خاصی را رعایت کنند تا حداکثر ایمنی و اثربخشی این تجهیزات حفاظتی حیاتی را تضمین می‌کند. با پیروی از این استانداردها، تولیدکنندگان می‌توانند قابلیت اطمینان دستکش‌های خود را در محافظت از کاربران در برابر انواع مواد شیمیایی و به ویژه اسیدهای مضر و همچنین دیگر مواد خورنده، تضمین کنند.
این استانداردها نه تنها اعتماد به نفس را در هنگام استفاده از طریق کاربران ایجاد می‌کند، بلکه تضمین می‌هده که آن‌ها می‌توانند وظایف خود را با خیالی آسوده انجام دهند و بدانند که در برابر خطرات احتمالی به خوبی محافظت خواهند شد. با رعایت دقیق این استانداردها، تولیدکنندگان تعهد خود را نسبت به ارائه محصولات با کیفیت و درجه یک که انتظارات صنعت را برآورده می‌کنند، نشان می‌دهند.

  • استاندارد های دستکش ضد اسید:

از جمله استانداردهای اصلی برای تولید دستکش‌های ضد مواد، استاندارد تنظیم کننده دستکش‌های ضد مواد یعنی BS EN ISO 374:2016+A1:2018 (به طور خلاصه EN 374) است. این یک استاندارد جهانی برای دستکش‌هایی است که هنگام کار با مواد شیمیایی مضر و یا بسیاری از میکروب‌ها و باکتری‌های، از شما محافظت می‌کنند. این استاندارد از پنج بخش تشکیل شده است که هر کدام از آن‌ها نوع خاصی از آزمایش و کاربرد را پوشش می‌دهند:

  • BS EN ISO 374-1:2016+A1:2018: الزامات عملکرد برای خطرات شیمیایی
  • BS EN 374-2:2019+A1:2018: تعیین مقاومت در برابر نفوذ مواد شیمیایی.
  • (EN 16523-1:2015+A1:2018 (سابق EN 374-3:2003): تعیین مقاومت مواد در برابر نفوذ مواد شیمیایی یا نفوذ مواد شیمیایی مایع در شرایط تماس مداوم.
  • BS EN 374-4:2019+A1:2018: تعیین مقاومت در برابر تخریب توسط مواد شیمیایی.
  • BS EN ISO 374-5:2016+A1:2018 (+ ISO16604 / روش B): محافظت در برابر باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها.

طبق استاندارد EN 374، دستکش های ضد اسید بسته به سطح عملکرد و تعداد مواد شیمیایی که می‌توانند در برابر آن‌ها محافظت کنند، در سطوح نوع A، نوع B یا نوع C طبقه بندی می‌شوند.آمار زیر حداقل سطح عملکرد و تعداد مواد شیمیایی مورد نیاز برای هر نوع را نشان می‌دهد:

A: دستکش محافظ با مقاومت در برابر نفوذ حداقل 30 دقیقه با حداقل شش ماده شیمیایی.

B: دستکش محافظ با مقاومت در برابر نفوذ حداقل 30 دقیقه با حداقل سه ماده شیمیایی.

C: دستکش محافظ با مقاومت در برابر نفوذ حداقل 10 دقیقه با حداقل یک ماده شیمیایی.

  • سطح عملکرد دستکش‌های ضد مواد اسیدی چگونه محاسبه می‌شود؟

سطح عملکرد با اندازه گیری زمان نفوذ یا زمان لازم برای تماس مایع خطرناک با پوست تعیین می‌‌گردد. هر چه سطح بالاتر باشد، زمان استفاده و مقاومت دستکش نیز طولانی تر است. تعداد مواد شیمیایی با آزمایش دستکش در برابر لیست ۱۸ ماده شیمیایی مشخص شده در استاندارد تعیین می‌شود. این لیست شامل چهار اسید است: اسید سولفوریک (H2SO4)، اسید نیتریک (HNO3)، اسید کلریدریک (HCl) و اسید استیک (CH3COOH).

استاندارد EN 374 همچنین نیاز به آزمایش دستکش های ضد اسید برای نفوذ و تخریب دارد. نفوذ حرکت یک ماده شیمیایی مخرب از طریق درزها، سوراخ‌ها یا سایر عیوب در مواد دستکش محافظ در سطح غیر مولکولی است. تخریب عبارت است از تغییر در یک یا چند ویژگی فیزیکی مواد دستکش، در اثر تماس با یک ماده شیمیایی. هم نفوذ و هم تخریب می‌تواند اثربخشی دستکش‌های ضد مواد اسیدی را کاهش دهد و خطر مواجهه را افزایش دهد.

چگونه دستکش خود را مطابق با استاندارد ها انتخاب کنیم؟

برای انتخاب دستکش ضد مواد باید چندین فاکتور را در نظر بگیرید. با توجه به این عوامل می‌توانید نوع و سطح کارایی مناسب دستکش‌ های ضد اسید را طبق استاندارد EN) 374) انتخاب کنید. همچنین می‌توانید به دنبال گواهینامه‌ها یا علامت‌های اضافی بر روی بسته‌بندی دستکش یا برچسب‌هایی باشید که نشان دهنده انطباق با سایر استانداردها و مقررات مربوطه هستند. مانند:

  • نوع و غلظت اسیدهایی که با آنها کار می‌کنید.
  • مدت زمان و تعداد دفعات قرارگیری در معرض آن‌ها.
  • شرایط دما و فشار محیط کار.
  • سایر خطرات یا خطرات موجود (مانند مکانیکی، حرارتی یا بیولوژیکی).
  • تناسب، راحتی و مهارت فردی در هنگام استفاده از دستکش.
  • هزینه و ماندگاری دستکش برای استفاده در مدت زمان طولانی.

به عنوان مثال، اگر به محافظت در برابر بریدگی یا ساییدگی نیاز دارید، می‌توانید به دنبال دستکش‌هایی باشید که استاندارد EN 388 را برای خطرات مکانیکی نیز رعایت می‌کنند. اگر به محافظت در برابر گرما یا آتش نیاز دارید، می‌توانید به دنبال دستکش هایی باشید که استاندارد EN 407 را برای خطرات حرارتی نیز دارند. در صورت نیاز به محافظت در برابر باکتری‌ها، قارچ‌ها یا ویروس‌ها، می‌توانید به دنبال دستکش‌هایی باشید که مطابق با استاندارد EN 374-5 باشند.

نتیجه گیری:

استفاده از دستکش‌های ضد مواد اسیدی برای محافظت از دستان شما در برابر اثرات مضر اسیدها و سایر مواد شیمیایی خورنده ضروری هستند. با پیروی از استاندارد (EN 374) مناسب دستکش های ضد اسید، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که محافظ دست مناسب را برای کاربرد خاص خود انتخاب می‌کنید. به یاد داشته باشید که همیشه بسته‌بندی یا برچسب‌های دستکش ایمنی خود را برای اطلاعات و نمادهای مربوطه بررسی‌ کنید. همچنین در صورت مشاهده علائم ساییدگی یا آسیب، دستکش‌ها‌ را سریعاً تعویض کنید.

منابع:

UVEX SAFETY



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مقالات مرتبط