دستورالعمل نحوه استفاده از دوش و چشم شوی

درست‌ترین دستورالعمل استفاده از دوش و چشم شوی اضطراری:

استفاده از دستگاه‌های شستشوی اضطراری مانند دوش و چشم شوی، دارای دستورالمعل هایی بسیار ساده ولی کاملاً مهم و ضروری است. بهره‌گیری از این دستورالعمل ها در زمان نیاز به استفاده از دوش و یا چشم شوی اضطراری، می‌تواند در افزایش سرعت جلوگیری یا کاهش آسیب دیدگی‌ها در زمان کار با مواد شیمیایی تاثیر بسزایی داشته باشد. در ادامه این محتوا، به بررسی کامل این دستورالمعل ها در نحوه استفاده از دوش و چشم شوی اضطراری خواهیم پرداخت.

اگر با مواد شیمیایی خطرناکی مانند بسیاری از اسیدها کار می‌کنید، ممکن است به طور تصادفی با پاشیدن، ریختن و برخورد این مواد با بدن و صورت شما، در معرض آن‌ها قرار بگیرید. در چنین مواقعی باید سریع عمل کنید و از تجهیزات اورژانسی مناسب برای به حداقل رسانی خطر آسیب دیدگی استفاده کنید. در اینجا نکاتی در مورد نحوه استفاده از دستگاه‌های دوش اضطراری و چشم شوی در صورت قرار گیری در معرض مواد شیمیایی آورده شده است.

با دوش و چشم شوی بیشتر آشنا شوید:

از جمله پراستفاده ‌ترین تجهیزات کاهش آسیب دیدگی در زمان کار با مواد شیمیایی، تجهیزات شستشوی اضطراری به شمار می‌روند. چرا که بلافاصله پس از ایجاد آسیب در اثر پاشش و برخورد مواد شیمیایی، می‌توان به سرعت آلودگی را از روی بدن و پوست و به ویژه صورت ربود. ایستگاه‌های دوش اضطراری و چشم‌شوی دستگاه‌هایی هستند که در محل، چشم‌ها یا بدن فردی را که در معرض مواد خطرناک قرار گرفته‌اند، ضدعفونی می‌کنند. ایستگاه های دوش اضطراری و شستشوی چشم بسته به ماهیت و محل خطر در انواع و پیکربندی های مختلف وجود دارد. رایج ترین انواع عبارتند از:

  • دوش اضطراری: این نوع از تجهیزات شستشوی اضطراری تنها دارای یک قسمت دوش می‌باشند که برای پاشش مواد شیمیایی بر روی بدن مناسب هستند.
  • چشم شوی: چشم شوی همان طور که از نام آن مشخص است، برای شستشوی صورت و به ویژه چشم‌ها در شرایط اضطراری قابل استفاده هستند.
  • دوش و چشم شوی کامل: مناسب‌ترین تجهیز اضطراری، دوش و چشم شوی کامل می‌باشد که هم برای پاشیدگی مواد بر روی بدن و هم برای برخورد مواد شیمیایی با صورت مناسب است.

مناسب‌ترین دستورالعمل نحوه استفاده از دوش و چشم شوی اضطراری:

دوش های اضطراری برای شستشوی سر و بدن کاربر طراحی شده‌اند. آن‌ها نباید برای شستشوی چشم کاربر استفاده شوند زیرا سرعت یا فشار زیاد جریان آب می‌تواند در برخی موارد به چشم آسیب برساند. از طرفی نیز ایستگاه‌های شستشوی چشم فقط برای شستشوی ناحیه چشم و صورت طراحی شده‌اند. طراحی هر کدام از این تجهیزات شستشوی اضطراری،‌ تنها برای کاربرد مورد نظر آن‌ها می‌باشد و اصلاً در شرایط عادی از آن‌ها بهره نبرید.

حتماً قبل از کار با مواد شیمیایی خطرناک، باید مکان‌های نزدیک‌ترین ایستگاه دوش و چشم‌شوی اضطراری را شناسایی کنید و بررسی کنید که آیا آن‌ها به درستی کار می‌کنند یا خیر. همچنین باید آزمایش‌های خود را از قبل برنامه ریزی کنید و روش‌های اضطراری را در برنامه ایمنی خود بگنجانید. تا حد امکان پیشنهاد می‌کنیم که تمامی افراد و کارکنان حاظر در محیط‌های کار با مواد شیمیایی، از نحوه استفاده از دوش و چشم شوی اضطراری و دستورالعمل های مورد نظر با آن‌ها، آگاه باشند.

نحوه استفاده درست از چشم شوی اضطراری:

  • اگر شخص دیگری در آزمایشگاه است، برای کمک فریاد بزنید.
  • بلافاصله به نزدیکترین ایستگاه شستشوی چشم بروید و دستگیره فعال سازی را تا انتها فشار دهید.
  • چشم ها یا سایر قسمت های در معرض آن را در جریان آب قرار دهید و شروع به شستشو کنید.
  • پلک های خود را با انگشتان خود باز کنید و کره چشم های خود را به اطراف بچرخانید تا حداکثر آبیاری چشم ها انجام شود.
  • شستشو را حداقل 15 دقیقه یا تا رسیدن کمک ادامه دهید. اهمیت شستن چشم ها برای حداقل 15 دقیقه را نمی توان اغراق کرد!
  • اگر تنها هستید، پس از پایان شستشوی چشمان خود برای حداقل 15 دقیقه با 911 تماس بگیرید.
  • به دنبال مراقبت پزشکی باشید و گزارش قرار گرفتن در معرض آسیب/بیماری را تکمیل کنید.

نحوه استفاده درست از دوش و چشم شوی اضطراری:

  • اگر شخص دیگری در آزمایشگاه است، برای کمک فریاد بزنید.
  • بلافاصله به نزدیکترین دوش اضطراری بروید و دستگیره فعال سازی را بکشید.
  • هنگامی که زیر جریان آب قرار گرفتید، شروع به درآوردن لباس خود کنید تا تمام مواد شیمیایی را بشویید. در برخی موارد، ممکن است لباس‌ها برداشته نشوند (اگرچه بهتر است لباس‌های آلوده را بیرون بیاورید)، پاک کردن آلودگی‌های شیمیایی مهم‌تر است.
  • شستشو را حداقل 15 دقیقه یا تا رسیدن کمک ادامه دهید. اهمیت شستشوی حداقل 15 دقیقه را نمی‌توان نادیده گرفت!
  • اگر تنها هستید، پس از اتمام فلاشینگ حداقل به مدت 15 دقیقه با 911 تماس بگیرید.
  • به دنبال مراقبت پزشکی باشید و گزارش قرار گرفتن در معرض آسیب/بیماری را تکمیل کنید.

نکاتی در هنگام استفاد از تجهیزات شستشوی اضطراری:

  1. برخی از مواد شیمیایی ممکن است به اقدامات احتیاطی یا درمان‌های خاصی نیاز داشته باشند، مانند اسید هیدروفلوئوریک و دیگر اسیدهای خطرناک و خورنده! برای راهنمایی خاص در مورد شستشو در اقدامات کمک‌های اولیه، همیشه باید برگه اطلاعات ایمنی (SDS) محصول خطرناک را بررسی کنید.
  2. دوش‌های اضطراری و ایستگاه‌های شستشوی چشم، پشتیبان‌های ضروری برای به حداقل رساندن اثرات قرار گیری در معرض مواد شیمیایی هستند. با این حال، آن‌ها جایگزین شیوه‌های کار ایمن یا تجهیزات حفاظت فردی نیستند. هنگام کار با مواد شیمیایی خطرناک، همیشه باید از رویه‌ها و اقدامات احتیاطی مناسب پیروی کنید و تا حد کاملاً ضروری از تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، پیش بند و سایر وسایل حفاظتی مناسب استفاده کنید.
  3. به یاد داشته باشید، 10 تا 15 ثانیه اول پس از قرار گیری در معرض یک محصول خطرناک، به ویژه یک محصول خورنده، حیاتی است. تاخیر در درمان، حتی برای چند ثانیه، ممکن است منجر به آسیب جدی شود. بنابراین، دانستن دستورالمعل ها و نحوه استفاده صحیح و سریع از دستگاه‌های دوش و چشم شوی اضطراری در مواقع اضطراری حیاتی است.

نتیجه گیری:

امیدواریم که تا حد امکان توضیحات کاملی در مورد نحوه استفاده درست از دوش و چشم شوی اضطراری و دستورالعمل های مورد نیاز با آن‌ها را بررسی کرده باشیم. برای استفاده از هر نوع دستگاه شستشوی اضطراری، بهتر است که دستورالعمل‌های شرکت‌های تولید کننده و مندرج بر روی این دستگاه‌ها به دقت بررسی نمایید. ایمن کاستا یکی از بهترین تولید کننده های انواع دستگاه دوش و چشم شوی اضطراری در ایران می‌باشد و شما می‌توانید از اینجا، انواع این تجهیزات را با کیفیتی بالا و قیمتی کاملاً مناسب تهیه نمایید.

همان طور که گفته شد، تجهیزات شستشوی اضطراری تنها برای جلوگیری و کاهش آسیب دیدگی در زمان کار با مواد شیمیایی به شمار می‌روند. برای جلوگیری از پاشش و ریختگی مواد شیمیایی، حتماً از تجهیزات حفاظت شخصی (PPE) کار با مواد شیمیایی استانداردی استفاده نمایید. می‌توانید بهترین محصولات کار با مواد شیمیایی شرکت KOSTA و بهترین برند‌های موجود در سایت ایمن کاستا را بررسی نمایید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مقالات مرتبط