مقایسه انواع دستکش ضد اسید

مقایسه کامل انواع دستکش ضد اسید:

کدام دستکش ضد اسید می‌توان از دستان شما در برابر آسیب‌های حاصل از مواد شیمیایی خورنده مانند اسیدها جلوگیری کند؟ در این مقاله، انواع دستکش های ضد اسید را به دقت مقایسه خواهیم کرد. با بررسی مقایسه انواع دستکش ضد اسید، می‌توانید بهترین و متناسب‌ترین نوع آن را برای فعالیت خاص خود انتخاب کنید. دستکش‌های مقاوم در برابر اسید از جمله پرکاربرترین تجهیزات حفاظت شخصی (PPE) در محیط‌های کار با مواد شیمیایی به شما می‌رود.

مقایسه کامل انواع دستکش ضد اسید:

اگر با مواد شیمیایی، به ویژه اسیدها کار می‌کنید، می‌دانید که محافظت از دستان خود در برابر سوختگی، تحریک و آسیب چقدر مهم است. اما این مورد را نیز می‌دانید که مقاومت اسیدی همه دستکش‌ها، برابر نیست. چرا که هر کدام از این دستکش‌ها، برای کار با مواد شیمیایی متفاوت در محیط‌های مختلف طراحی شده‌اند. در ادامه چهار مدل از انواع دستکش ضد اسید مانند نئوپرن، نیتریل و دستکش لاستیکی بوتیل و پی وی سی را با هم مقایسه می‌کنیم. همچنین بر اساس نمودار انتخاب دستکش از وزارت انرژی ایالات متحده، کارایی آن‌ها در برابر اسیدهای مختلف را نیز بررسی خواهیم کرد.

  • دستکش‌های نئوپرن:

دستکش‌های نئوپرن از لاستیک مصنوعی تولید شده‌اند و انعطاف پذیری خوب، مهارت انگشت، تراکم بالا و مقاومت در برابر پارگی را ارائه می‌دهند. آن‌ها در برابر مایعات هیدرولیک، بنزین، الکل‌ها، اسیدهای آلی و قلیاها محافظت می‌کنند. آن‌ها معمولاً دارای خواص شیمیایی و مقاومت در برابر سایش نسبت به آن‌هایی هستند که از لاستیک طبیعی تولید شده‌اند.

طبق نمودار انتخاب دستکش، دستکش‌های نئوپرن دارای رتبه بسیار خوبی (VG) برای محافظت در برابر اسید استیک، اسید هیدروکلریک، اسید نیتریک و اسید سولفوریک هستند. آن‌ها رتبه خوب (G) برای محافظت در برابر اسید هیدروفلوئوریک و اسید فسفریک دارند. آن‌ها دارای رتبه مناسب (F) برای محافظت در برابر اسید فرمیک و رتبه ضعیف (P) برای محافظت در برابر اسید استیک یخبندان هستند.

  • دستکش‌های نیتریل:

در مقایسه انواع دستکش ضد اسید می‌توان دستکش‌های نیتریل نیز بررسی نمود. دستکش‌های نیتریل از یک کوپلیمر تولید شده‌اند و از حلال‌های کلردار مانند تری کلرواتیلن و پرکلرواتیلن محافظت می‌کنند. دستکش‌های نیتریل اگرچه برای مشاغلی که نیاز به مهارت و حساسیت دارند، حتی پس از قرارگیری طولانی‌مدت در معرض موادی که باعث از بین رفتن دستکش‌های دیگر می‌شوند، قابل استفاده هستند. آن‌ها هنگام کار با روغن‌ها، گریس‌ها، اسیدهای ضعیف، مواد سوزاننده و الکل‌ها محافظت می‌کنند اما معمولاً برای استفاده با عوامل اکسید کننده قوی، حلال‌های معطر، کتون‌ها و استات‌ها توصیه نمی‌شوند.

طبق نمودار انتخاب دستکش کار با مواد اسیدی، دستکش‌های نیتریل دارای رتبه بسیار خوبی (VG) برای محافظت در برابر اسید استیک، اسید فرمیک، اسید هیدروکلریک و اسید فسفریک هستند. آن‌ها رتبه خوبی (G) برای محافظت در برابر اسید هیدروفلوئوریک و اسید سولفوریک دارند. آن‌ها دارای رتبه مناسب (F) برای محافظت در برابر اسید نیتریک و رتبه ضعیف (P) برای محافظت در برابر اسید استیک یخبندان هستند.

  • دستکش‌های بوتیل:

در مقایسه انواع دستکش های ضد اسید، می‌توان به دستکش‌های بوتیل نیز اشاره کرد. دستکش‌های لاستیکی بوتیل از لاستیک مصنوعی تولید می‌شوند و در برابر طیف گسترده‌ای از مواد شیمیایی مانند پراکسید، سوخت موشک، اسیدهای بسیار خورنده (اسید نیتریک، اسید سولفوریک، اسید هیدروفلوئوریک و اسید نیتریک متورم قرمز)، بازهای قوی، الکل‌ها، مقاوم هستند. آلدئیدها، کتون‌ها، استرها و نیتروترکیبات.

لاستیک بوتیل همچنین در برابر اکسیداسیون، خوردگی ازن و سایش مقاومت می‌کند و در دماهای پایین انعطاف پذیر باقی می‌ماند. لاستیک بوتیل با هیدروکربن‌های آلیفاتیک و آروماتیک و حلال‌های هالوژنه عملکرد خوبی ندارد. طبق نمودار انتخاب دستکش، دستکش‌های لاستیکی بوتیل دارای امتیاز بسیار خوبی برای محافظت در برابر تمام اسیدهای ذکر شده در بالا هستند، به جز اسید استیک یخبندان که دارای امتیاز مناسب (F) است.

  • دستکش‌های پی وی سی:

دستکش‌های پی وی سی دستکش‌های پلاستیکی هستند که در برابر اسیدها مقاومت بالایی دارند، اما نه اسیدهای اکسید کننده. این نوع دستکش همچنین مقاومت خوبی در برابر روغن‌‌ها، حلال‌ها و سایش دارند. دستکش‌های پی وی سی ارزان ترین نوع دستکش‌های ضد اسید هستند، اما سفت و ناراحت کننده هستند و سطح محافظت خوبی را ارائه می‌دهند.

همانطور که می بینید، هر نوع دستکش در مورد مقاومت اسیدی مزایا و معایب خود را دارد. بهترین انتخاب به نوع و غلظت اسیدی که با آن کار می‌کنید و همچنین به عوامل دیگری مانند راحتی، دوام و هزینه بستگی دارد. شما باید همیشه برگه‌های اطلاعات ایمنی (SDS) مواد شیمیایی مورد استفاده خود را مطالعه کنید و توصیه‌های شرکت تولید کننده را برای انتخاب دستکش دنبال کنید. همچنین باید دستکش‌های خود را قبل و بعد از هر بار استفاده از نظر علائم آسیب یا آلودگی بررسی کنید و در صورت نیاز آ‌ن‌ها را تعویض کنید.

نتیجه گیری:

با بررسی مقایسه انواع دستکش ضد اسید، می‌توان انتخاب بسیار مناسبی برای کار با انواع مواد شیمیایی و به ویژه اسیدی داشت. حتماً در هنگام کار با مواد شیمیایی در محیط‌های آزمایشگاهی، صنعتی و بیمارستانی، باید از تجهیزات حفاظت فردی استفاده کرد. امیدواریم که تا حد امکان با انواع دستکش‌های مقاوم در برابر اسید آشنا شده باشید تا متناسب‌ترین نوع آن را برای فعالیت مورد نظر خود انتخاب کنید. ایمنی از دستان خود در محیط‌های کار با انواع مواد شیمیایی مانند اسید‌ها را، با ایمن کاستا تجربه کنید!



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مقالات مرتبط